Bewaker hackt ziekenhuiscomputers

Een beveiligingsbeambte van een Amerikaans ziekenhuis is door de FBI gearresteerd wegens het hacken van verschillende ziekenhuiscomputers. De 25-jarige Jesse William McGraw, ook bekend als GhostExodus en PhantomExodizzmo, was leider van de hackergroep “Electronik Tribulation Army”. Hij wist toegang tot verschillende machines te krijgen, waaronder die de ventilatie en airconditioning regelden en patiëntgegevens bevatte. Volgens de aanklacht vormde het hacken van de ventilatie en airconditioning een beveiligingsrisico voor de patiënten.

Het ziekenhuis in kwestie bevindt zich in Texas en als de koeling door de aanval defect was geraakt, had dit nare gevolgen kunnen hebben. Ook de medicijnen die in het ziekenhuis waren opgeslagen liepen hierdoor gevaar. McGraw maakte filmpjes van hoe hij de systemen hackte en wilde de gehackte computers gebruiken voor het uitvoeren van een Distributed Denial of Service aanval (DDoS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *