Google krijgt meer spam voor de kiezen

Google kreeg sinds het eerste kwartaal van dit jaar 53% meer spam voor de kiezen, zo blijkt uit eigen cijfers van de zoekgigant. In de grafiek is duidelijk het verdwijnen van spamnetwerk 3FN op 4 juni te zien. De hoeveelheid spam daalde meteen met 30%, wat minder is dan bij het verdwijnen van spamhoster MCcolo. Daardoor ging er 70% minder spam rond.

In tegenstelling tot McColo wisten spammers in het geval van 3FN hun netwerken veel sneller weer in het gareel te krijgen, wat blijkt uit de stijging van 14%. Verder zag Google ook een toename van het aantal spamberichten met afbeeldingen. Een mogelijk reden voor deze oude tactiek, is het testen van de huidige spamfilters. Een andere mogelijkheid is dat nieuwe “spelers” op de markt actief zijn en eerst beproefde methoden proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *